Lukupiirit

Alla tietoja rikos- ja jännityskirjallisuutta käsittelevien lukupiirien kokoontumisajoista ja käsiteltävistä kirjoista. Jos olet kiinnostunut käynnistämään dekkarilukupiiriä omalla paikkakunnallasi ja haluat kerätä kiinnostuneita, voimme tiedottaa lukupiiristä täällä ja Dekkariseuran fb-sivulla. Ota yhteyttä puheenjohtajaan. Paikallisilta kirjastoilta voi kysellä kokoontumistilaa.

Helsinki

Helsingin lukupiiri kokoontuu joka kuukauden kolmantena tiistaina Kallion kirjaston dekkarikirjastossa kello 18.00. Yhteyshenkilö Jaana Toivola (jaanatoivola[at]gmail.com).

Keväällä 2019 käsiteltävät kirjat ovat:

15.1. Herman Koch: Lääkäri
19.2. Lone Theils: Kohtalokas Merimatka
19.3. Sven Westerberg: Jumalan kauhistuttava poissaolo
16.4. Heikki Valkama: Pallokala
21.5.
11.6. (Toverissa)

Jyväskylä

Jyväskylän lukupiiri kokoontuu yleensä kuukauden viimeisenä maanantaina klo 18.00 Paikka on pääkirjaston Kahvila Novellin kerhohuone. Uudet osallistujat ovat tervetulleita. Yhteyshenkilö: Suvi Saarinen (suvisaarinen10[at]gmail.com).

Keväällä 2019 käsiteltävät kirjat ovat:

29.1. Melba Escobar: Kauneussalonki
25.2. Christian Rönnbacka: Operaatio Troijalainen
25.3.
29.4.
27.5.

Oulu

Dekkarilukupiiri kokoontuu Oulun pääkirjastossa joka kuun ensimmäinen tiistai kello 18 alkaen. Kokoontumispaikka on pääkirjaston II kerros ja siellä tila nimeltä Pysäkki. Lukupiiri on perustettu Dekkariseuraan kuuluneiden harrastajien innoittamana ja siitä vastaa Oulun kaupunginkirjasto. Yhteyshenkilö: Ritva Harmainen (ritva.harmainen[at]ouka.fi).

Syyskaudella 2019 keskustelun pohjana ovat seuraavat kirjat:

10.9. Sue Grafton: T niin kuin tappaja
8.10. Dashiell Hammett: Maltan haukka
12.11. P. D. James: Syystanssiaiset
10.12. Mika Waltari: Komisario Palmun erehdys

Kevätkaudella 2019 keskustelun pohjana olivat seuraavat kirjat:

12.2. John le Carré: Vakoojan perintö
12.3. Elly Griffiths: Jyrkänteen reunalla
9.4. Agatha Christie: Viisi pientä possua
7.5. Vietettiin Dekkarilukupiirin viisivuotisjuhlia tapahtumatila Laiturilla, kirjailijavieraana Timo Sandberg.