Lukupiirit

Alla tietoja rikos- ja jännityskirjallisuutta käsittelevien lukupiirien kokoontumisajoista ja käsiteltävistä kirjoista. Jos olet kiinnostunut käynnistämään dekkarilukupiiriä omalla paikkakunnallasi ja haluat kerätä kiinnostuneita, voimme tiedottaa lukupiiristä täällä ja Dekkariseuran fb-sivulla. Ota yhteyttä puheenjohtajaan. Paikallisilta kirjastoilta voi kysellä kokoontumistilaa.


Helsinki

Helsingin lukupiiri kokoontuu joka kuukauden kolmantena tiistaina Kallion kirjaston dekkarikirjastossa kello 18.00. Yhteyshenkilö Jaana Toivola (jaanatoivola[at]gmail.com).

Vuonna 2020 käsiteltävät kirjat:

 


Jyväskylä

Jyväskylän lukupiiri kokoontuu yleensä kuukauden viimeisenä maanantaina klo 18.00 Paikka on pääkirjaston Kahvila Novellin kerhohuone. Uudet osallistujat ovat tervetulleita. Yhteyshenkilö: Suvi Saarinen (suvisaarinen10[at]gmail.com).

Vuonna 2020 käsiteltävät kirjat:

27.1. Leif GW Persson: Possujuhlat
24.2. Donna Leon: Nuoruuden lähde
30.3. Virpi Hämeen-Anttla: Yön sydän on jäätä
27.4. Tess Gerritsen: Joka tulella leikkii
25.5. Tina Frennstedt: Lupaus

31.8. C.J.Sansom: Luostarin varjot
28.9. Jari Salonen: Kuokkavieraat
26.10. Robert Robinson: Kuolleet kirjatoukat
30.11. Seppo Mustaluoto: Totuuden kuriiri
14.12. luettava dekkari päätetään syksyllä

Oulu

Dekkarilukupiiri kokoontuu Oulun pääkirjastossa joka kuun ensimmäinen tiistai kello 18 alkaen. Kokoontumispaikka on pääkirjaston II kerros ja siellä tila nimeltä Pysäkki. Lukupiiri on perustettu Dekkariseuraan kuuluneiden harrastajien innoittamana ja siitä vastaa Oulun kaupunginkirjasto. Yhteyshenkilö: Ritva Harmainen (ritva.harmainen[at]ouka.fi). 

Vuonna 2020 käsiteltävät kirjat:

14.1. Tomas Gads: Pirulainen
11.2. Emma Luoma: Vain huonoja vaihtoehtoja
10.3. Heikki Valkama: Pallokala
14.4. Marja Björk: Raaka-Arska : Sirppisilmä
12.5. Pekka Hyyti: Tummat pilvet eilisen : jännitysromaani