Ruumiin kulttuuri

…loistavana poikkeuksena on… Ruumiin kulttuuri, yksi kaikkien aikojen mainioimmista lehdistä tässä maassa.

– TurSa

Ruumiin kulttuuri ei ole bodarien lehti, vaan se soveltuu aivovoimistelun ystäville.

– Turun Sanomat

…Suomen dekkarinharrastajille riittää yksi lehti, Ruumiin kulttuuri.

– HS

Ruumiin kulttuuri – hyytävää kulttuuria

Suomen dekkariseuran "lippulaiva" on seuran lehti Ruumiin kulttuuri, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti on jopa vanhempi kuin itse Dekkariseura, sillä sen ensimmäinen numero valmistui kesäkuussa 1984 hiukan ennen seuran perustamiskokousta. Ruumiin kulttuurin päätoimittajana oli yli kahden vuosikymmenen ajan (vuoteen 2005 asti) Risto Raitio. Vuoden 2006 alusta tehtävää on hoitanut Keijo Kettunen. Lehden ulkoasusta on vastannut Olli Turunen vuodesta 1996 alkaen.

Ruumiin kulttuuri on ainutlaatuinen julkaisu, joka käsittelee dekkarikulttuurin kaikkia osa-alueita. Käräjät-osastossa arvioidaan uusia rikos- ja jännityskirjoja, tietoteoksia, elokuvia ja teatteriesityksiä. Etenkin suomeksi ilmestyvät kirjauutuudet pyritään käsittelemään lehdessä kattavasti: nykyään vuosittain julkaistaan noin 200 kirja-arvostelua. Lehdessä on myös kirjailijahaastatteluja, asiantuntijoiden esseitä ja tietenkin runsaasti tuoreita dekkarialan uutisia. 10 minun mieleeni -palstalla dekkarien ystävät eri aloilta esittelevät murhaavia kirjasuosikkejaan.

Voit tutustua tuoreimpien numeroiden antiin selaamalla vasemmalla olevia linkkejä. Päivitykset julkaisemme mahdollisuuksien mukaan aina noin viikkoa ennen kuin uusin lehti on lukijoilla.

Ruumiin kulttuurin tilaushinta on 40 euroa vuodessa. Se on samalla Dekkariseuran jäsenmaksu. Ruumiin kulttuurin voi tilata myös ulkomaille.

Tilaushinnat ulkomaille:

Eurooppa:
Lentoteitse 55 € • maapostissa 53 €

Yhdysvallat ja muut maaa:
Lentoteitse 60 € • maapostissa 55 €

Mediakortti