Tapahtumakalenteri

Hyvää kesää ja lukuhetkiä RK:n kakkosnumeron parissa

Ruumiin kulttuurin kakkosnumero on ilmestynyt! Se on ensimmäinen numero uuden päätoimittaja Päivi Remeksen luotsaamana.

Monien muiden juttujen lisäksi kakkosnumerossa on listausta kesän dekkaritapahtumista, jotka toivottavasti tänä kesänä pystytään järjestämään.

Linkki lehden sisällysluetteloon ja näyteartikkeliin: Moni esikoisdekkari on taitavasti tehty ja tyyliltään valmis.

Päivi Remes on Ruumiin kulttuurin uusi päätoimittaja

kuva: Jouni Ranta

Mediayrittäjä ja toimittaja Päivi Remes on Suomen dekkariseura ry:n julkaiseman, jännityskirjallisuutta edistävän Ruumiin kulttuuri -lehden uusi päätoimittaja.

Vuodesta 1984 ilmestyneen lehden historiassa Päivi Remes (54) on vasta kolmas päätoimittaja. Hän on pitkän linjan toimittaja ja toiminut mediasisällön tuottajana vuodesta 2006, ensin toiminimellä ja vuodesta 2012 omassa yrityksessään. Hän on myös toimittanut useita erikoisaikakauslehtiä. ”Olen aina kirjoittanut rinnakkain faktaa ja fiktiota. Lajityypeistä minulle ovat lähinnä sydäntäni jännitys, rikos ja kauhu”, Päivi Remes kertoo.

Remes paneutuu tehtäväänsä kuin perinpohjaisesti toimiva rikosetsivä. ”Olen innoissani päästessäni jatkamaan Ruumiin kulttuurin luotsaamista nyt, kun dekkaribuumille ei näy loppua, ja nordic noir on lunastanut paikkansa viihdekentässä vankasti. Suomen dekkariseuralla on uskollisia ja sopivan vaativia faneja, joten lehden tason on pysyttävä korkealla samalla, kun sisältöä ja ulkoasua hieman nykyaikaistetaan. Toiminta-ajatus on mielessäni kirkkaana: lukijamme vaativat lisää ruumiita!”

Ruumiin kulttuuri -lehden ensimmäisenä päätoimittajana toimi Risto Raitio aina vuoteen 2005 asti. Hänen jälkeensä lehteä on luotsannut Keijo Kettunen. ”Keijo Kettunen on yksi parhaita jännityskirjallisuuden asiantuntijoita Suomessa. Hänen käsissään lehti vankisti asemansa alan toimijoita ja lukijoita kokoavana julkaisuna. Tällainen näin pitkään ilmestynyt, dekkareihin keskittyvä lehti on eurooppalaisessakin katsannossa harvinainen saavutus”, Suomen dekkariseuran puheenjohtaja Leena Korsumäki toteaa.

Neljästi vuodessa ilmestyvän Ruumiin kulttuuri -lehden tehtävänä on koota ja levittää tietoa rikos- ja jännityskirjallisuudesta, niin historiasta kuin nykypäivästäkin. Artikkelit eivät rajoitu vain kirjallisuuteen vaan mukana on myös elokuvaa, sarjoja ja teatteria. Lehden avustajakuntaan kuuluu kirjoittamisen ammattilaisia, kääntäjiä, toimittajia, kirjailijoita ja dekkarin suurkuluttajia.

Lisätietoja antavat:

Päivi Remes, puh. 0400418171, ruumiin.kulttuuri[at]dekkariseura.fi

Suomen dekkariseura: Leena Korsumäki (pj), 040 5361 624, l.korsumaki[at]gmail.com

Dekkariseuran vuosikokousuutisia (28.3.)

Suomen dekkariseuran vuosikokous pidettiin lauantaina 27.3. ensimmäistä ja toivottavasti myös viimeistä kertaa kokonaan etäyhteyksin. Hybridikokouksia (normaali läsnäolokokous, johon on mahdollista osallistua etäyhteyksin) pidettäneen jatkossakin, sillä kokous hyväksyi etäosallistumisen mahdollistavan sääntömuutoksen. Muissa sääntöuudistuskohdissa yksinkertaistettiin yhdistyksen nimenkirjoitusoikeutta (kaksi nimenkirjoittajaa säilyy edelleen) sekä yhdistyksen kokouksen koollekutsumistapaa.

Henkilövalinnoissa entinen hallitus jatkaa samassa kokoonpanossa. Vuoden johtolanka -raatiin vuosiksi 2021 ja 2022 valittiin Elo Lammi (raadin pj), Kyösti Pienimäki ja Helena Ranta.

Vuosikokous esitti myös kiitoksensa 24 vuotta Ruumiin kulttuurin ulkoasusta ja numeroon 4/20 lopettaneelle Olli Turuselle ja piakkoin ilmestyvään numeroon 1/21 lopettavalle, lehteä 15 vuotta päätoimittaneelle Keijo Kettuselle.

Toimintakertomukseen ja toimintasuunnitelmaan tehtiin molempiin pienet lisäykset. Päivitetyt asiakirjat tulevat piakkoin luettavaksi Toiminta-valikon kohtaan Asiakirjat.

Vuoden johtolanka -palkinto Jyrki Erralle

Vuoden johtolanka -palkinnon on voittanut Jyrki Erra romaanilla Lyijyvalkoinen (Otava 2020).

Parhaana esikoisdekkarina palkittiin Helena Immosen Operaatio Punainen kettu (Docenco, Crime Time 2020).

Ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjalla palkittiin japanilainen Keigi Higashinon romaani Uskollinen naapuri (Punainen Silakka 2020). Sen on japanin kielestä suomentanut Raisa Porrasmaa.

Dekkariseuran jäsenmaksu 2021

Löydät jäsenmaksun maksamiseen tarvittavat tiedot sähköpostitse lähetetystä jäsenkirjeestä 1/2021. Maksamalla jäsenmaksun eräpäivään mennessä (kuitenkin viimeistään 31.1.2021) varmistat jäsenyytesi jatkumisen ja Ruumiin kulttuuri -lehden katkeamattoman saapumisen postilaatikkoosi. Ykkösnumero postitetaan vain niille jäsenille, jotka ovat maksaneet jäsenmaksun hyvissä ajoin ennen lehden ilmestymistä.

Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi uudet jäsenet! Lisätietoja liittymisestä löydät tältä sivulta.

Ilmoita dekkariaiheinen tapahtumasi tapahtumakalenteriimme

Dekkariseura julkaisee kotisivuillaan tapahtumakalenteria, johon kootaan kirjoihin ja erityisesti rikos- ja jännityskirjallisuuteen liittyviä tapahtumia kautta Suomen.

Lähetä tapahtumasi tiedot (nimi, ajankohta ja paikka, lyhyt kuvaus, järjestäjän yhteystieto sekä tieto siitä, onko tapahtuma maksullinen vai maksuton) osoitteeseen: uutiset(at)dekkariseura.fi.

Alan tapahtumia voidaan nostaa esille myös Dekkariseuran Facebook-profiilissa.

Dekkariaiheisia lukupiirejä

Päivitämme Lukupiirit-sivulle tietoja eri puolella Suomea toimivista lukupiireistä. Tiedot käsiteltävistä dekkareista ilmoitetaan yleensä puolivuosittain.