Ruumiin kulttuurista sanottua

Ruumiin kulttuuri kokoaa yhteen kaikki ne, jotka harrastavat jännitys- ja salapoliisikirjallisuutta, dekkareita. Vaikka Ruumiin kulttuurin käsittelemä kirjallisuudenlaji saattaakin tuntua hieman rajatulta, niin itse lehti ei sitä ole. Päinvastoin sen valttina on monipuolisuus: esseet, katsaukset, henkilömuotokuvat, kirja-arvostelut sekä pistäytymiset jännityselokuvan ja -teatterin puolella tekevät lehdestä edustavan ja vaivattomasti luettavan. Mielenkiintoisia ovat myös haastattelut ja kiertokyselyt, joissa eri henkilöt kertovat mielikirjoistaan ja niiden tekijöistä. (–) Ruumiin kulttuuri esittelee tasapuolisesti sekä koti- että ulkomaisia nimiä ja tapahtumia. Jos toimitukselle haluaa etsiä kotijumalaa, niin se on itsestäänselvästi Raymond Chandler. Ruumiin kulttuurin journalistinen taso on pätevää, työn jälki hyvin huolellista (juttuja on editoitu!) sekä ulkoasu miellyttävän rauhallista.
– Erkka Lehtola / Snellmanin perilliset

Riemastuttava uutinen umpikieroille miehille, ilosanoma intohimoisille naisille! Kiinnostava uusi lehti tarjoaa teille unohtumattomia urotekoja rikosten imussa!
– Anssi Orrenmaa/ Volksgeist (Pykälän uutiset)

…groteskista nimestä huolimatta varsin henkevä ja kultturelli… maistuu enemmän Shakespearelta kuin ruumishuoneelta.
– Demari

Ruumiin kulttuuri ei ole bodarien lehti, vaan se soveltuu aivovoimistelun ystäville.
– Turun Sanomat

Kukapa ei Ruumiin kulttuuria harrastaisi.
– Länsi-Savo

Hyytävä lehti tämä Ruumiin kulttuuri.
– Aamulehti

…mukava ja pätevä lehti… Sitä ovat tekemässä miehet, jotka tietävät dekkareista kaiken, eikä pientä sisäänpäin lämpiävää sävyä ole voitu välttää. Juttuja riittää laidasta laitaan. Vakavimmillaan lähdemateriaalia graduntekijöille, välillä puhdasta huuhaata. Alan miehen ja naisen must.
– Tapio Saario / City (Porin-painos)

Sekoilua lehdestä on turha etsiä. Hyvä niin.
– AL

…loistavana poikkeuksena on… Ruumiin kulttuuri, yksi kaikkien aikojen mainioimmista lehdistä tässä maassa.
– TurSa

Ruumiin kulttuuria selatessani melkein toivoisin olevani dekkaristi, salapoliisiromaanien harrastaja. (–) Teksti ei vaikuta harrastajien pakonomaisesti senttaamalta vaan innostuneen asiantuntevalta. Tosikkomaisuuteenkaan se ei sorru, päinvastoin…
– Juha Tanttu / HS

Ruumiin kulttuurin silmäänpistävimpiä piirteitä on sumeilemattomuus, virkeys ja innostus. Akateemista jargonia ei tästä lehdestä juuri löydä. …lehteä on tehty lähes pelkästä rakkaudesta.
– Anja Harvilahti / Uusi Suomi

…Suomen dekkarinharrastajille riittää yksi lehti, Ruumiin kulttuuri.
– HS

Nykyisin suuretkin tammet kaatuvat – mutta pienet, palavat pensaat jaksavat elää. Tällainen pensas on… Ruumiin kulttuuri. (–)…lehti, jossa on yksi ainoa vika: se saisi ilmestyä useammin.
– E. L. / AL