Menneet tapahtumat

Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2019
 • 3.12.2019
  Dekkariseuran joulukuun dekkari-illassa oli vieraana lasten- ja nuortenkirjailija Leena Valmu. Hänen kirjalliseen tuotantoonsa kuuluu kaksi yläkouluikäisille kirjoitettua nuorten dekkaria Poika - murha seitsemännellä luokalla (Karisto, 2017) sekä Lappilainen - kuolema kahdeksannella luokalla (Karisto, 2018). Haastattelijana toimi Aleksi Heikola. Joulukuun dekkari-illan perinteisiin kuuluu myös glögi- ja piparitarjoilu. Edellisvuoden tapaan dekkari-iltaan sai halutessaan tuoda paketoidun (kierrätys)dekkarin, jotka vaihdettiin osallistujien kesken.
 • 5.11.2019
  Dekkariseuran marraskuun dekkari-illassa keskusteltiin rikos- ja jännitysdraamasta. Missä mennään kotimaisessa rikosdraamassa? Mitkä ovat sen vientinäkymät? Entä millaista on ulkomaisen rikosdraaman tarjonta tänä päivänä? Keskustelemassa olivat ohjaaja Veikko Aaltonen ja kirjailija-käsikirjoittaja-näyttelijä Matti Laine. Keskustelua veti Janne Mäkelä.
 • Lokakuu 2019
  Suomen dekkariseura oli aktiivisesti mukana Turun ja Helsingin kirjamessuilla. Dekkariseuralla oli oma messuständi, ja seuran jäsenet moderoivat useita dekkariaiheisia keskusteluja. Samaan aikaan Helsingin kirjamessujen kanssa, 25.10. järjestettiin dekkariseuran 35-vuotisjuhla. Tilaisuudessa luovutettiin Hornanlinna-kunniakirja kirjailija Pentti Kirstilälle.
 • 1.10.2019
  Lokakuun dekkari-illan vieraana oli Marko Kilpi. Poliisitaustainen Kilpi on monipuolinen kirjoittaja. Rikoskirjojen lisäksi hän on kirjoittanut tv- ja elokuvakäsikirjoituksia, lastenkirjan sekä tehnyt tv-dokumenttiohjelmia. Kilven esikoisdekkari Jäätyneitä ruusuja sai Vuoden johtolanka -palkinnon v. 2008. Undertaker-sarjan ensimmäinen osa Kuolemantuomio ilmestyi 2017, toinen osa Kuolemanenkeli 2018 ja Kuolemanlaakso 2019. Kirjailijaa haastatteli Eeva Vuortama.
 • 3.9.2019
  Syyskuun dekkari-illan vieraana oli JP Koskinen, jonka Murhan vuosi -sarja on ehtinyt jo toukokuuhun. Toukokuun tuonen kukat on 12-osaiseksi suunnitellun sarjan tuorein osa, ja sen päähenkilöt ovat tuttuun tapaan yksityisetsivät Kalevi Arosuo ja Juho Tulikoski. Koskinen kertoi Matti Järvisen haastattelussa teoksestaan ja valotti kunnianhimoisen dekkarisarjansa taustoja.
 • 7.5.2019
  Arthur Conan Doylen syntymästä tuli 22.5.2019 kuluneeksi 160 vuotta. Sherlock Finland ry juhlisti merkkipäivää yhdessä Suomen dekkariseuran kanssa dekkari-illan parissa. Illan aikana kuultiin kaksi puheenvuoroa: Elina Karvo puhui otsikolla "Arthur Conan Doyle - lyhyt oppimäärä monen genren taitajan uraan". Miia Katajisto kertoi esitelmässään Holmes-teemaisesta kirjallisuusmatkailusta otsikolla "Sherlock Holmesin jäljillä - kirjallisuusmatkailua maineikkaan salapoliisin inspiroimana". Tilaisuudessa oli myös mahdollisuus tavata Sherlock Finland ry:n edustajia ja kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä etsivään liittyen.
 • 2.4.2019
  Huhtikuun dekkari-iltaan 2.4. Kallion kirjastoon saapui vieraaksi Jari Salonen. Hän ilmestyi suomalaisille dekkarikentille vuonna 2016, kun esikoisteos Kuokkavieraat ilmestyi. Se esitteli suomalaisille Jukka Zettermanin, Krp:n eläkeikää lähestyvän komisarion.Salosen julkaisutahti on esikoisen jälkeen ollut kirja vuodessa, 2017 ilmestyi Jahti, 2018 Kätkö ja tuoreimpana, helmikuussa ilmestynyt Ontuva mies. Tervetuloa kuuntelemaan ja kyselemään Saloselta hänen kirjoistaan, henkilöistään ja kirjoittamisestaan. Haastattelijana oli Leena Korsumäki.
 • 5.3.2019
  Maaliskuun dekkari-iltaa tähdittivät tuoreet palkitut, kun Vuoden johtolanka -palkintotilaisuus osui samalle päivälle. Palkintoraadin puheenjohtajana toiminut Matti Järvinen haastatteli Vuoden johtolanka -voittajaa Eva Frantzia ja parhaan esikoisdekkarin kirjoittanutta Tuire Malmstedtia.
 • 5.2.2019
  Helmikuun dekkari-illan vieraina olivat vuoden 2018 esikoisdekkaristit Annina Tarasova ja J.P. Pulkkinen. Tarasovan Venäläiset tilikirjani kertoo tarkkanäköisesti ja vetävän huumorin höystämänä, miten nuori nainen, Reija Wren, selviytyy vaativasta työtehtävästä ison suomalais-venäläisen konsernin toiminnan tarkastajana. J.P. Pulkkisen Sinisiipi aloittaa rikoskirjasarjan Vantaasta. Nykyisen Kehä III:n yhdistämä Vantaa alkoi muotoutua 1970-luvulla ja Pulkkinen kertoo rakentamisen ja kaupungistumisen valtapeleistä ja niiden hinnasta. Kirjailijoita haastatteli Eeva Vuortama.
 • 8.1.2019 Helsinki
  Vuoden ensimmäisessä dekkari-illassa aiheena oli lukitun huoneen mysteerien mestari John Dickson Carr (1906-1977). Carr, joka kirjoitti myös muun muassa nimellä Carter Dickson, tunnetaan etenkin lukittujen huoneiden mysteerien nerokkaana juonittelijana. Hänen kuuluisimpia teoksiaan ovat esim. Kolme ruumisarkkua, Vääntynyt sarana, Keisarin nuuskarasia ja Juudaksen ikkuna (Carter Dicksonin nimellä). Carrista esitelmöi Ruumiin kulttuurin entinen päätoimittaja Risto Raitio.
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2018

4.12.2018 Helsinki

Joulukuun dekkari-illassa kirjoitettiin jouluinen tarina. Reuna Kustantamon kirjailijat Tarmo Vakkala (Rosvopaisti) ja Riku Talvitie (Tappava formaatti: Kuokkavieras) kirjoittivat yleisön vihjeiden perusteella jouluun sopivan tarinan. Illan juonsi Elo Lammi. Dekkaritunnelmasta nautittiin glögin ja pipareiden kera. Kiitos kaikille mukana olleille!

6.11.2018 Helsinki

Marraskuun dekkari-illan vieraana oli Eva Frantz, jolta on tänä vuonna ilmestynyt kolmas dekkari Kahdeksas neito (Den åttonde tärnen). Se on toinen osa Anna Glad -sarjaa, jonka ensimmäinen osa on Sininen huvila (Blå villan). Eva Frantzin esikoisromaani Sommarön (ei suomennettu) ilmestyi 2016. Haastattelijana toimi Matti Järvinen.

25.-28.10.2018 

Helsingin kirjamessut
Dekkariseura järjesti jälleen Dekkarilauantain kirjamessuilla ja piti omaa messuosastoa neljä päivää.

2.10.2018 Helsinki

Lokakuun dekkari-illassa 2.10. oli vieraana Max Seeck, jonka Daniel Kuisma -trilogia on nyt valmis, kun kolmas kirja Haadeksen kutsu ilmestyi alkusyksystä. Haastattelijana toimi Aleksi Heikola.

22.9.2018 Helsinki

Dekkariseuralla oli myyntipöytä Dekkarifestivaalilla Pörssitalossa.

18.9. 2018 Espoo

Syksyn ensimmäinen dekkari-ilta pidettiin poikkeuksellisesti Espoossa Sellon kirjastossa. Yhteistyökumppanina oli Espoon kirjailijat, joka on jo ennenkin järjestänyt Espoon kirjastoissa Rikos Espoossa -tapahtuman, jossa espoolaiset kirjailijat punovat nopeassa tahdissa dekkarisynopsiksen yleisövihjeistä pohjatarinan lisäksi. Rikosjuonen punontaan osallistui myös Suomen dekkariseuran edustaja.

Espoon tapahtuman anti on nyt julkaistu Espoon kirjailijoiden kotisivulla.

https://www.espoonkirjailijat.fi/ajankohtaista/tapahtumajulkaisut/rikos-espoossa-18-9-2018/

8.5.2018

Kevään viimeisen Dekkari-illan vieraaksi saapui Lauri Mäkinen.  Hänen esikoisteoksensa Älykkäät kuin käärmeet, viattomat kuin kyyhkyset (Siltala, 2015) palkittiin parhaana esikoisdekkarina vuonna 2016. Viime vuonna Mäkiseltä ilmestyi toinen romaani 50/50.

Mäkisen molemmat teokset uhmaavat genrerajoja. Esikoisteosta kuvataan palkintoperusteluissa näin: "Se on yhtä aikaa taidokas rakkauskertomus, jännittävä murhamysteeri ja yhden maailman kattava laajojen mittojen lukuromaani." Teos sijoittuu 1900-luvun alun lähetyssaarnaajien pariin Afrikassa Ambomaaksi nimetyn Pohjois-Namibian alueelle. Viimevuotista 50/50-romaania voi puolestaan luonnehtia niin rikos-, sota- kuin historialliseksi romaaniksi pääasiallisen tapahtumapaikan ollessa saksalais-suomalaisten joukkojen hallussaan pitämä Kiestinki vuonna 1942.

Haastattelijana on  Leena Korsumäki Suomen dekkariseurasta. 

10.4. 2018 Helsinki

Vuoden johtolanka -voittaja Timo Saarto vieraili Suomen dekkariseuran Dekkari-illassa Helsingin Kallion kirjaston Kupolisalissa tiistaina 10.4.2018 kello 17.30. Saarrolle myönnettiin palkinto romaanista Kuoleman kuukausi, joka sijoittuu vuoden 1917 Helsinkiin ja osittain myös Kallioon, Siltasaareen ja Sörnäisiin. Tarinaa jatkaa juuri ilmestynyt romaani Kevään varjo, jossa on siirrytty vuoteen 1918.

Saarto kertoi teoksistaan, niiden syntyprosessista ja teoksien historiallisesta taustasta. Häntä haastattelei Matti Järvinen. Saarron romaanien tunnelmaan johdattivat Slangibändin Wanhasta Sörkasta kertovat laulut.

24.3.2018 Helsinki

Dekkariseuran vuosikokous Tieteiden talossa.

6.3.2018 Helsinki

Maaliskuun dekkari-illassa keskusteltiin siitä, millainen prosessi on ollut esikoisdekkarin kirjoittaminen. Vieraina oli kaksi ensimmäisen rikosromaaninsa julkaissutta dekkaristia, Marja Aarnipuro ja Janne Mäkelä. Heitä haastatteli Ruumiin kulttuurin päätoimittaja Keijo Kettunen.

10.1.2018 Helsinki

Vuoden 2018 ensimmäisessä dekkari-illassa keskiviikkona 10.1. suunnattiin katse kääntäjään. Vieraiksi saapuivat silloin David Hackston ja Emmi Jäkkö. 

David Hackstonin käännös-cv:ssä on yli kymmenen suomalaiskirjailijan teoksia. Rikoskirjailijoista hän on kääntänyt englanniksi Kati Hiekkapellon, Matti Yrjänä Joensuun ja Antti Tuomaisen tuotantoa.

Emmi Jäkkö on suomentanut ruotsista Mari Jungstedtin tuotantoa ja englannista Michael Dobbsin House of Cards -kirjasarjaa. Haastattelijana oli Leena Korsumäki.

Dekkari-ilta pidetään Pasilan kirjaston S-pointissa keskiviikkona 10.1. klo 17.30. Huomaathan poikkeavan viikonpäivän. Helmikuun dekkari-illaksi päästään näillä näkymin takaisin Kallion kirjastoon.

Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2017

7.11. Helsinki
Marraskuun dekkari-ilta Pasilan kirjastossa: Eeva Tenhusen rakastetut dekkarit

Suomen rakastetuimpiin dekkarikirjailijoihin kuuluva Eeva Tenhunen kuoli kesäkuussa. Dekkariseura muistelee Tenhusta järjestämällä  marraskuun dekkari-illan hänen tuotannostaan.  Siitä kertoo FM Kirsi Mäenpää ja lukijan puheenvuoron pitää Leena Laakso.  Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan dekkari-iltaan Pasilan kirjastoon (Kellosilta 9, Helsinki) tiistaina 7.11. klo 17.30.

Eeva Tenhunen nousi dekkarinystävien tietoisuuteen heti esikoisromaanillaan Mustat kalat, joka ilmestyi 1964. Vuosien mittaan sen suosio on säilynyt ja se on pärjännyt erinomaisesti erilaisissa suosikkidekkariäänestyksissä, Dekkariseuran omat äänestykset mukaan lukien. Kaiken kaikkiaan Eeva Tenhunen kirjoitti kahdeksan rikosromaania, joista kuudessa ovat päähenkilöinä jo Mustissa kaloissa esiintyneet Liisa ja Martti Halla.


12.8. Tampere
Jäsenretki Tampereen Komediateatterin klo 14.30 alkavaan Kaasua, komisario Palmu! -esitykseen.


9.–10.6. Kouvola
Kouvolan XXI Dekkaripäivät. Ohjelma täällä.


2.5. Helsinki
Dekkari-ilta Kallion kirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Saara Kesävuori, haastattelijana Matti Järvinen.


4.4. Helsinki
Dekkari-ilta Kallion kirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana Vuoden johtolanka -palkinnon voittaja Mikko Porvali, haastattelijana Jari Hanski.


19.3. Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous Tieteiden talolla Helsingissä (Kirkkokatu 6) klo 15–16.


2.3. Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Illan teemana sarjakuvadekkarit, vieraina sarjakuva-albumien tekijät Ossi Hiekkala ja Jari Peltonen. Haastattelijana Elo Lammi.


7.2. Helsinki
Dekkari-ilta Kallion kirjastossa Helsingissä klo 18. Vieraana kirjailija Risto Isomäki, haastattelijana Keijo Kettunen.


1.2. Helsinki
Vuoden johtolanka 2017 -palkinto, Vuoden esikoisdekkari -kunniakirja ja ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja jaetaan.

Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2015

13.1.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä (Viides linja 11) klo 17.30. Teemana käännösdekkarien kustannustoiminta, vieraina Otavan kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper ja Blue Moonin toinen omistaja Raimo Salokangas. Keskustelun vetäjänä Leena Korsumäki.
3.2.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion toiminnasta kertoo KRP:n rikoskemisti ja DNA-tutkija Markus Pirttimaa. Dekkariseurasta iltaa isännöi Jyrki Urbin.
11.2.
Helsinki
Vuoden johtolanka 2015 -palkinto, Vuoden esikoisdekkari -kunniakirja ja ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja jaetaan.
3.3.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Tiina Raevaara, haastattelijana Matti Järvinen.
28.3.
Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous Tieteiden talolla Helsingissä klo 14–16. Vieraana Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjan voittaja, kirjailija Jari Järvelä.
7.4.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Christian Rönnbacka, haastattelijana Antti Turunen.
5.5.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjalla palkittu virolainen kirjailija Indrek Hargla, haastattelijana ja tulkkina Elo Lammi.
9.5.
Kotka
Jäsenretki Kotkan kaupunginteatterin klo 13 alkavaan Pimeä tie -esitykseen. Näytelmän on käsikirjoittanut skotlantilainen, komisario Rebus -romaaneista tunnettu dekkarikirjailija Ian Rankin yhdessä Mark Thomsonin kanssa.
5.–6.6.
Kouvola
Kouvolan XIX Dekkaripäivät. Lisää tietoa täältä.
1.9.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion kirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija-toimittaja Minna Lindgren.
3.10.
Turku
Dekkaritähdet kertovat -dekkaripäivä Turun kirjamessuilla. Ohjelma.
6.10.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana virolainen kirjailija Rein Raud, haastattelijana Elo Lammi.
24.10.
Helsinki
Dekkarilauantai Helsingin kirjamessuilla. Ohjelma.
3.11.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Illan aiheena ”Brittipuzzlen kulta-aika ja kullantekijät”, vieraana kääntäjä-toimittaja Risto Raitio.
1.12.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana Maigret juo -kirjan kirjoittaja Risto Ranki, haastattelijana Leena Korsumäki.
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2016
12.1.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä (Viides linja 11) klo 17.30. Vieraana kirjailija Pekka Hiltunen, haastattelijana Leena Korsumäki.
2.2.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Illan teemana kauhukirjallisuuden klassikon H. P. Lovecraftin elämä ja tuotanto. Vieraana tietokirjailija Juri Nummelin, haastattelijana Matti Järvinen.
8.2.
Helsinki
Vuoden johtolanka 2016 -palkinto, Vuoden esikoisdekkari -kunniakirja ja ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja jaetaan.
1.3.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion kirjastossa Helsingissä klo 18. Vieraana kirjailija Ari Wahlsten, jonka esikoisdekkari Kuka pelkää mustaa miestä? julkistetaan samassa yhteydessä. Haastattelijana Matti Järvinen.
19.3.
Helsinki
Jäsenretki Amos Andersonin taidemuseon Helsinki Noir -näyttelyyn. Kokoontuminen museon aulassa klo 12.
19.3.
Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous Tieteiden talolla Helsingissä klo 14–15. Kokouksen jälkeen yleisötilaisuus, jossa vieraana Vuoden johtolanka -palkinnon voittaja Pauliina Susi. Haastattelijana Tiina Torppa.
5.4.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion kirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Kati Hiekkapelto, haastattelijana Leena Korsumäki.
3.5.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjallisuudentutkija, FT Paula Arvas, joka on kirjoittanut yhdessä Voitto Ruohosen kanssa tietokirjan Alussa oli murha – johtolankoja rikoskirjallisuuteen. Haastattelijana Keijo Kettunen.
10.–11.6.
Kouvola
Kouvolan XX Dekkaripäivät. Ohjelma täällä.
27.8.
Helsinki
Jäsenretki Helsingin Kaupunginteatterin klo 13 alkavaan Komisario Palmun erehdys -esitykseen. Ennen esitystä taiteilijatapaaminen (klo 12), jossa näytelmän valmistelusta kertovat päädramaturgi Merja Turunen ja pukusuunnittelija Sari Salmela.
6.9.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä. Vieraina Elämäni gangsterina -teoksen kirjoittaja Marko Lönnqvist ja kirjan toimittaja Jarkko Sipilä.
1.10.
Turku
Dekkari-iltapäivä Turun kirjamessuilla. Ohjelma.
4.10.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä. Teemana verkko- ja kyberrikokset. Vieraina kirjailija Pauliina Susi ja tietotekniikka-asiantuntija, tietokirjailija Petteri Järvinen. Haastattelijana Leena Korsumäki.
29.10.
Helsinki
Dekkarilauantai Helsingin kirjamessuilla. Ohjelma.
1.11.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä. Teemana italialainen dekkari. Suomentaja Elina Suolahti kertoo italialaisesta rikos- ja jännityskirjallisuudesta, ja suomalaisille lukijoille uutta tuttavuutta, Marco Vichin komisario Bordelli -dekkarisarjaa, esittelee kustantaja Vesa Tompuri.
13.12.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä. Aiheena dekkareiden vaihto ja osallistujien oma dekkariharrastus. Pikkujoulutunnelmissa tarjolla glögiä ja pipareita.
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2014

Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2014

6.2.–3.4.
Helsinki
Rikos- ja jännityselokuvien sarja Dekkarit valkokankaalla elokuvateatteri Orionissa Helsingissä. Sarjan järjestävät yhteistyössä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) ja Suomen dekkariseura. Sarjan elokuvat ovat kotimaisten dekkarikirjailijoiden valitsemia, ja osa kirjailijoista on näytöksissä paikalla esittelemässä suosikkielokuvansa. Ohjelma.
8.2.
Jyväskylä
Dekkaritapahtuma Jyväskylän kaupunginkirjastossa Vanhan kirjan talvi -tapahtuman yhteydessä. Ohjelmassa Dekkariseuran esittely, esitelmä Poliisiromaanin suosio Suomessa sekä kirjailijapaneeli. Mukana kirjailijat Marko KilpiMarkku RopponenMarja-Sisko Aalto ja Pasi Lönn.
13.2.
Helsinki
Vuoden johtolanka 2014 -palkinto, Vuoden esikoisdekkari -kunniakirja ja ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja jaetaan.
15.3.
Oulu
Dekkaritapahtuma Oulussa yhteistyössä Oulun kaupunginkirjaston kanssa. Ohjelmassa Dekkariseuran esittely, esitelmä 30 vuotta kovia tekojasekä kirjailijapaneeli. Mukana kirjailijat Kati HiekkapeltoRitva KokkolaAri PaulowAntti Tuomainen ja Erkki Tuormaa.
29.3.
Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous Tieteiden talolla Helsingissä klo 14–16. Vieraana Vuoden johtolanka -voittaja Timo Sandberg.
5.4.
Tampere
Dekkaritapahtuma Tampereella yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston kanssa. Ohjelmassa Dekkariseuran esittely, esitelmä Historiallinen dekkari sekä kirjailijapaneeli. Mukana kirjailijat Tapani BaggeAta HautamäkiMarja-Liisa Heino ja Karo Hämäläinen.
3.5.
Turku
Dekkaritapahtuma Turussa yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston kanssa. Ohjelmassa Dekkariseuran esittely, esitelmä Harva dekkari selviää ilman viinaa sekä kirjailijapaneeli. Mukana kirjailijat Jyrki HeinoReijo Mäki ja Marianne Peltomaa.
6.–7.6.
Kouvola
Kouvolan XVIII Dekkaripäivät. Lisää tietoa täältä.
2.9.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Kimmo Miettinen, haastattelijana Keijo Kettunen.
20.9.
Helsinki
Dekkariseuran 30-vuotisjuhlaseminaari Tieteiden talolla Helsingissä ja sen jälkeinen juhlaillallinen Hima & Sali -ravintolassa Kaapelitehtaalla Helsingissä. Seminaarin ohjelma.
7.10.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana Arthur Conan Doylen Sherlock Holmes -tarinat, vieraana Sherlock Finland ry:n puheenjohtaja Elina Karvo.
25.10.
Helsinki
Dekkarilauantai Helsingin kirjamessuilla. Ohjelma.
4.11.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Illan päähenkilönä kirjailija Mauri Sariola (1924–1985), jonka syntymästä tulee marraskuussa 2014 kuluneeksi 90 vuotta. Sariola-seuran intendentti Matti Nummenpää kertoo Sariolan elämästä ja tuotannosta. Erityisaiheena vastikään julkaistu kertomuskokoelma Laulu seis, sanoi Susikoski.
22.11.
Hämeenlinna
Teatteriretki seuran jäsenille Hämeenlinnan kaupunginteatterin esitykseen Havannan kuu. Esityksen jälkeen haastateltavina näyttelijät Ilmari Saarelainen ja Mikko Töyssy sekä näytelmän käsikirjoittaja Tapani Bagge.
2.12.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana joulunajan rikokset vastailmestyneen antologian Joulukalenteri – 24 rikoskertomusta pohjalta. Antologian kirjoittajista vieraina Harri V. Hietikko ja Jasu Rinneoja, haastattelijana Eeva Vuortama.
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2012
10.1.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana dekkarisarjakuva, vieraina sarjakuvapiirtäjä Samson (Samuli Lintula) ja sarjakuvaneuvos Asko Alanen.
7.2.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 18.30. Teemana Matti Yrjänä Joensuun tuotanto ja merkitys suomalaiselle rikoskirjallisuudelle. Vieraana Joensuusta väitöskirjan tehnyt kirjallisuudentutkija Voitto Ruohonen.
9.2.
Helsinki
Vuoden johtolanka 2012 -palkinto ja ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja jaetaan.
6.3.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä. Vieraana kirjailija Matti Rönkä, haastattelijana Risto Raitio.
24.3.
Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous Tieteiden talolla Helsingissä klo 14–16. Vieraana Vuoden johtolanka -voittaja Pekka Hiltunen.
21.4.
Tampere
Teatteriretki seuran jäsenille Tampereen Teatteriin. Ohjelmassa Ira Levinin kirjoittama ja Mikko Viherjuuren ohjaama näytelmä Murhaloukku, pääosassa Heikki Kinnunen. Lisätietoa näytelmästä täältä.
8.5.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä. Vieraana kirjailija Juha Numminen, haastattelijana Heikki Ollikainen.
8.–9.6.
Kouvola
Kouvolan XVI dekkaripäivät. Lisää tietoa täältä.
4.9.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä. Teemana lasten- ja nuortendekkari, vieraina kirjailija Pasi Lönn ja kustannustoimittaja Anna Warras.
27.10.
Helsinki
Dekkarilauantai Helsingin kirjamessuilla. Ohjelma. Like Kustannuksen ja Suomen dekkariseuran Rikos kannattaa -kirjoituskilpailun tulokset julistetaan.
13.11.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä. Vieraana kirjailija Staffan Bruun, haastattelijana Leena Korsumäki.
3.12.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä. Vieraana kirjailija Leena Lehtolainen, haastattelijana Keijo Kettunen.
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2013
5.2.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana kauhukirjallisuus, vieraina kirjailijat Mia Vänskä ja Aleksi Peura. Haastattelijana Matti Järvinen.
7.2.
Helsinki
Vuoden johtolanka 2013 -palkinto ja ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja jaetaan.
5.3.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana Neuvostoliiton, erityisesti Stalinin ajan, kuvaukset rikos- ja jännityskirjoissa. Vieraina Venäjä-ekspertti, kääntäjä ja kirjailija Jukka Mallinen sekä Filmihullun toimitussihteeri, kääntäjä Risto Raitio. Keskustelun vetäjänä Ari-Matti Auvinen.
23.3.
Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous Tieteiden talolla Helsingissä klo 14–16.
9.4.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Keskustelun aiheina artikkelikokoelma Miten rikoskirjani ovat syntyneet ja ylipäänsä rikoskirjailijoiden työ. Vieraina kokoelman toimittajat Paula Arvas ja Kirsi Luukkanen sekä kirjailija Antti Tuomainen. Keskustelun vetäjänä Leena Korsumäki.
7.5.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Keskustellaan käännösdekkareista ja vinkataan kirjoja teemalla "Dekkari matkalle vai dekkarimatkalle?" Illan vetäjänä Leena Korsumäki.
7.–8.6.
Kouvola
Kouvolan XVII dekkaripäivät. Lisää tietoa täältä.
13.9.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion kirjastossa Helsingissä yökirjasto-tapahtuman yhteydessä. Vieraana kirjailija Pekka Matilainen, haastattelijana Leena Korsumäki.
1.10.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä. Vieraana kirjailija Karo Hämäläinen, haastattelijana Ari-Matti Auvinen.
12.10.
Tampere
Jäsenretki Tampereelle Poliisimuseoon ja Tampereen teatteriin. Poliisimuseossa perusnäyttelyn lisäksi Poliisi fiktiossa -erikoisnäyttely, Tampereen teatterissa Edward Taylorin kirjoittama ja Mikko Viherjuuren ohjaama Kylmä murha. Lisätietoja Poliisimuseon näyttelystä täältä ja Tampereen teatterin näytelmästä täältä.
26.10.
Helsinki
Dekkarilauantai Helsingin kirjamessuilla. Ohjelma.
5.11.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana yliluonnollinen dekkari, vieraina Murhamystiikkaa-antologian toimittaja Jyrki Pitkä ja kokoelmaan novellin kirjoittanut Juha Jyrkäs. Haastattelijana Matti Järvinen.
24.11.
Seinäjoki
Dekkarisunnuntai Seinäjoen kirjamessuilla. Rikoskirjailijoiden (Kati HiekkapeltoKaro HämäläinenPasi LönnHeleena LönnrothTimo Sandberg) haastatteluja, haastattelijana Matti Järvinen.
3.12.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana dekkarien filmatisoinnit ja tv-sovitukset, vieraana toimittaja Arto Pajukallio.
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2011
18.1.
Helsinki
Dekkariseuran ja Helsingin yliopiston järjestämä luentosarja Miten rikoskirjani ovat syntyneet yliopiston päärakennuksessa (Fabianinkatu 33) luentosalissa 12 klo 16–18. Vieraina kirjailijat Hannu Vuorio ja Marianne Peltomaa.
25.1.
Helsinki
Dekkariseuran ja Helsingin yliopiston järjestämä luentosarja Miten rikoskirjani ovat syntyneet yliopiston päärakennuksessa (Fabianinkatu 33) luentosalissa 12 klo 16–18. Vieraina kirjailijat Markku Ropponen ja Antti Tuomainen.
1.2.
Helsinki
Dekkariseuran ja Helsingin yliopiston järjestämä luentosarja Miten rikoskirjani ovat syntyneet yliopiston päärakennuksessa (Fabianinkatu 33) luentosalissa 12 klo 16–18. Vieraina kirjailijat Marko Kilpi ja Matti Rönkä. Sarja päättyy.
2.2.
Helsinki
Vuoden johtolanka 2011 -palkinto ja ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja jaetaan.
1.3.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana historiallinen dekkari, vieraina kirjailijat Tapani Bagge ja Timo Saarto. Haastattelijana Leena Korsumäki.
26.3.
Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous Tieteiden talolla Helsingissä klo 14–16. Vieraana Johtolanka-voittaja Antti Tuomainen.
5.4.
Helsinki
Agatha Christie -ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Keskustellaan osallistujien omista Christie-suosikeista ja mahdollisista inhokeista. "Lukupiiriä" vetää Leena Korsumäki.
3.5.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Eppu Nuotio, joka kertoo rikoskirjoistaan ja lukee otteita niistä. Haastattelijana Tiina Torppa.
10.–11.6.
Kouvola
Kouvolan XV dekkaripäivät. Lisää tietoa täältä.
1.–2.7.
Sastamala
Vanhan kirjallisuuden päivät. Lue lisää täältä.
6.9.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Jim Thompson, haastattelijana Heikki Ollikainen.
4.10.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana dekkarien kääntäminen, vieraina suomentajat Seija Holopainen ja Kari Koski. Haastattelijana Leena Korsumäki.
29.10.
Helsinki
Dekkarilauantai Helsingin kirjamessuilla. Ohjelma.
1.11.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana Suomi-kuva ulkomaisissa rikoselokuvissa, vieraana Kansallisen audiovisuaalisen arkiston (KAVA) viestintäpäällikkö Outi Heiskanen. Haastattelijana Ari-Matti Auvinen.
7.12.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana ns. cozy-dekkarit: Lumi Tirronen esittelee lajityyppiä ja haastattelee kirjailija-toimittaja Saana Saarista.
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2010
17.2.
Helsinki
Vuoden johtolanka 2010 -palkinto ja ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja jaetaan.
2.3.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana Vilho Helasen salapoliisiromaaneista tohtoriksi väitellyt kirjallisuudentutkija Paula Arvas, haastattelijana Kirsi Luukkanen.
27.3.
Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous Tieteiden talolla Helsingissä.
6.4.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana rikosaiheisen lautapelin Epäillyt suunnittelija Kimmo Sorsamo, haastattelijana Ari-Matti Auvinen.
15.4.
Vantaa
Tutustumiskäynti Murha Heurekassa -näyttelyyn tiedekeskus Heurekassa Vantaan Tikkurilassa (klo 17.30 alkaen).
4.5.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Johanna Tuomola, haastattelijana Antti Turunen.
11.–12.6.
Kouvola
Kouvolan XIV dekkaripäivät. Lisää tietoa täältä.
22.7.
Pielavesi
Hornanlinna-kunniakirja jaetaan.
7.9.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Matti Laine, haastattelijana Tiina Torppa.
5.10.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Jari Olavi Rantala, haastattelijana Leena Korsumäki.
9.10.
Helsinki
100 vuotta suomenkielistä rikoskirjallisuutta -symposium.
10.10.
Helsinki
Juhlabrunssi ravintola Kappelissa suomenkielisen dekkarin juhlavuoden kunniaksi.
30.10.
Helsinki
Dekkarilauantai Helsingin kirjamessuilla. Ohjelma.
2.11.
Helsinki
käynnistyy Miten rikoskirjani ovat syntyneet  -luentosarja Helsingin yliopistossa.
7.12.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Aiheesta "Christie, Sariola, Salama – miksi kerätä dekkareita?" keskustelevat Outi Karemaan johdolla antikvariaatti Syvän unen Pertti Seppälä ja dekkariharrastaja ja -keräilijä Seppo Simola.
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2009
13.1.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana rikoskirjailija Harri Nykänen, teemana Miten dekkarini ovat syntyneet?.
3.2.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana rikoskirjailija Jarkko Sipilä, teemana Miten dekkarini ovat syntyneet?.
3.3.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Timo Sandberg, haastattelijana Tiina Torppa.
10.3.
Helsinki
Vuoden johtolanka 2009 -palkinto, Hornanlinna-kunniakirja ja ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja jaetaan.
7.4.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana Murha naisen käsin -teoksen kirjoittaja Tiina Torppa, haastattelijana Antti Turunen.
5.5.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana rikoskirjailija Seppo Jokinen, haastattelijana Heikki Ollikainen.
5.–6.6.
Kouvola
Kouvolan XIII dekkaripäivät. Lisää tietoa täältä.
1.9.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion kirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana rikoskirjailija Reijo Mäki, haastattelijana Sirkku Nyström.
12.9.
Helsinki
Suomen dekkariseuran 25-vuotisjuhlat ravintola VPK:ssa Helsingissä klo 18.30 alkaen. Kunniavieraana amerikkalainen dekkarikirjailija Donna Leon.
6.10.
Helsinki
Dekkari-ilta kirjakauppa Arkadiassa Helsingissä (Pohjoinen Hesperiankatu 9) klo 17.30. Vieraana kirjailija Pauliina Susi, haastattelijana Tiina Torppa.
24.10.
Helsinki
Dekkarilauantai Helsingin kirjamessuilla. Ohjelma.
3.11.
Helsinki
Dekkari-ilta kirjakauppa Arkadiassa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Hannu Vuorio, haastattelijana Keijo Kettunen
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2008
8.1.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Sakari Vainikka, jota haastattelee Keijo Kettunen. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
5.2.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Virpi Hämeen-Anttila, jota haastattelee Kirsi Luukkanen. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
13.2.
Helsinki
Vuoden johtolanka 2008 -palkinto ja ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja jaetaan.
4.3.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Taina Haahti, jota haastattelee Tiina Torppa. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
29.3.
Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous Tieteiden talolla Helsingissä. Kokouksen jälkeen yleisötilaisuus, jossa vieraana Vuoden johtolanka -voittaja Marko Kilpi. Häntä haastattelee Leena Korsumäki.
1.4.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Risto Isomäki, jota haastattelee Antti Turunen. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
6.5.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Tero Somppi, haastattelijana Ari-Matti Auvinen. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
14.5.
Helsinki
Kiertokävely Komisario Palmu -elokuvien tapahtuma- ja kuvauspaikoille. Oppaana Jari Lehessaari, lähtö Engelin aukiolta klo 17.30.
6.–7.6.
Kouvola
Kouvolan XII dekkaripäivät. Lisää tietoa täältä.
2.9.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana Jännityskirjailija Mika Waltari, alustajina Juri Nummelin, Tapani Bagge ja Kirsi Luukkanen. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
7.10.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Hannu Luntiala, haastattelijana Leena Korsumäki. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
25.10.
Helsinki
Dekkarilauantai Helsingin kirjamessuilla. Ohjelma.
4.11.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Uusi dekkarilukupiiri käynnistyy. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
2.12.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Suomentaja Risto Raitio kertoo Ian Flemingin agenttikirjoista ja hänen maineikkaasta sankaristaan James Bondista. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2007
9.1.
Helsinki
Dekkarikirjasto
on avoinna yleisölle klo 17–20. Osoite: Kallion kirjasto, Viides linja 11.
6.2.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17. Vieraana kirjailija Antti Tuomainen, jota haastattelee Keijo Kettunen. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
26.2.
Helsinki
Vuoden johtolanka 2007 -palkinto sekä ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja jaetaan.
6.3.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä 17.30. Vieraana kirjailija Tapani Bagge, jota haastattelee Kirsi Luukkanen. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
24.3.
Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous Tieteiden talolla Helsingissä. Kokouksen jälkeen yleisötilaisuus, jossa vieraana saksalainen kirjailija Leonie Swann. Häntä haastattelee (englanniksi) Tiina Torppa.
3.4.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Marianne Peltomaa, jota haastattelee Tiina Torppa. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
8.5.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion kirjastossa Helsingissä klo 17.30. Teemana suomalaisten dekkarien vienti ulkomaille. Vieraina Suomen Kirjallisuuden Tiedotuskeskuksen FILI:n johtaja Iris Schwanck sekä kääntäjä Gabriele Schrey-Vasara. Heitä haastattelee Leena Korsumäki. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
25.–27.5.
Helsinki
Yhteispohjoismaisen dekkarijärjestön Skandinaviska Kriminalsällskapetin(SKS) vuosikokous ja seminaari Helsingissä. Lasiavain-dekkaripalkinnonjako 25.5. Yleisötilaisuus Annantalolla 26.5.
8.–9.6.
Kouvola
Kouvolan XI dekkaripäivät. Lisää tietoa täältä.
27.–29.7.
Hyvinkää
Kynä 2007 – valtakunnalliset harrastajakirjoittajapäivät Hyvinkäällä. Lisää tietoa täältä.
4.9.
Helsinki
Dekkarikirjasto
on avoinna yleisölle klo 17–20. Osoite Kallion kirjasto, Viides linja 11.
2.10.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana kirjailija Leila Simonen, jota haastattelee Leena Korsumäki. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
27.10.
Helsinki
Dekkarilauantai
Helsingin kirjamessuilla. Ohjelma.
6.11.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana tutkija ja keittokirjailija Paula Arvas, joka kertoo teoksestaan Murhaavan herkullista – Ruumiin kulttuurin koekeittiö. Haastattelijana on Outi Karemaa. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
4.12.
Helsinki
Dekkari-ilta Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä klo 17.30. Vieraana suomentaja Risto Raitio, joka kertoo lukitun huoneen mysteeristä dekkareissa. Kirjastossa avoimet ovet klo 17–20.
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2006
23.2.
Helsinki
Vuoden johtolanka 2006 -palkinto julkistetaan.
18.3.
Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous
Tieteiden talo, Helsinki.
30.3.
Helsinki
Dekkarikirjailija Harri Nykästä haastattelee Asko Alanen ennen Raid-elokuvan esitystä Malmitalossa.
8.4.
Vuotalo
Helsinki
Palmu-lauantai
Vuotalossa vietetään lauantaita komisario Palmu -elokuvien merkeissä. Ohjelma: klo 11 Komisario Palmun erehdys, klo 13 Palmu-elokuvat – oivia Helsinki-kuvia, Jari Lehessaaren luento, klo 14 Kaasua, komisario Palmu ja klo 16 Tähdet kertovat, komisario Palmu. Vapaa pääsy.
2.5. klo 17.30
Dekkarikirjasto
Helsinki
Dekkari-ilta
Kallion dekkarikirjastossa Helsingissä. Dekkarikirjastossa on avoimet ovet, paikalla myös Outi Pakkanen, jota haastattelee Kirsi Luukkanen.
9.–10.6.
Kouvola
Kouvolan X Dekkaripäivät
Lisää tietoa täältä.
5.9.
Helsinki
Dekkarikirjasto
on avoinna yleisölle klo 17–20. Osoite Kallion kirjasto, Viides linja 11.
3.10.
Helsinki
Dekkarikirjasto
on avoinna yleisölle klo 17–20. Osoite Kallion kirjasto, Viides linja 11.
28.10.
Helsinki
Dekkarilauantai
Helsingin kirjamessuilla. Ohjelma.
7.11.
Helsinki
Dekkarikirjasto
on avoinna yleisölle klo 17–20. Osoite Kallion kirjasto, Viides linja 11.
12.12.
Helsinki
Dekkarikirjasto
on avoinna yleisölle klo 17–20. Osoite Kallion kirjasto, Viides linja 11.
Dekkariseuran tapahtumakalenteri 2005
25.1.
klo 19
Helsinki
Hitchcock ja blondi
Näytelmän ennakkonäytös ja Hitchcock-aiheinen paneelikeskustelu.
17.2.
Helsinki
Vuoden johtolangan 2005 julkistaminen
12.3.
Helsinki
Dekkariseuran vuosikokous
Kutsu kokoukseen ja sen jälkeiseen jäsentilaisuuteen.
10.5.
klo 16.00
Helsinki
Dekkarikirjaston tupaantuliaiset
Ohjelma.
12.5.
klo 16.00
Helsinki
Palmukävely ja -laatta
Palmu-päivän ohjelma.
10.–11.6.
Kouvola
Kouvolan IX dekkaripäivät
Lisää tietoa.
27.–30.10.
Helsinki
Helsingin kirjamessut
Dekkarilauantai 29.10.2005