Tapahtumakalenteri

Ajankohtaista

Lokakuun dekkari-illassa 2.10. Max Seeck. Huom! Dekkari-ilta alkaa poikkeuksellisesti klo 17

Lokakuun dekkari-illan vieraana on kirjailja Max Seeck.

Max Seeck julkaisi tänä syksynä kolmannen trillerinsä Haadeksen kutsu, joka sukeltaa suoraan pahuuden pimeään ytimeen ja Balkanin sodan jälkimaininkeihin. Seeckin aiemmat teokset vuoden esikoisdekkariksikin valittu Hammurabin enkelit ja Mefiston kosketus ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiä. Max Seeckiä haastattelee Aleksi Heikola.

Dekkari-ilta pidetään Kallion kirjastossa (Viides linja 11) ennnakkotiedoista ja normaalista alkamisajasta poiketen jo klo 17.00

Syyskuun dekkari-illassa Espoossa tehtiin kirjallinen rikos

Syksyn ensimmäinen dekkari-ilta pidettiin poikkeuksellisesti Espoossa Sellon kirjastossa. Yhteistyökumppanina oli Espoon kirjailijat, joka on jo ennenkin järjestänyt Espoon kirjastoissa Rikos Espoossa -tapahtuman, jossa espoolaiset kirjailijat punovat nopeassa tahdissa dekkarisynopsiksen yleisövihjeistä pohjatarinan lisäksi.

Espoon tapahtuman anti on nyt julkaistu Espoon kirjailijoiden kotisivulla.

Ilmoittaudu mukaan jäsenretkelle: Poirot-näytelmä Hämeenlinnassa lauantaina 10.11.2018 klo 13.00

Dekkariseura järjestää teatteriretken Hämeenlinnaan. Tarjolla on Hannu Huuskan Lontoosta löytämä Agatha Christien käsikirjoitus Kahvi mustana. Esityksen on Hämeenlinnan teatteriin ohjannut Olka Horila. Hercule Poirotia esittää Hannu Huuska ja muissa rooleissa ovat Ilkka Heiskanen, Aleksi Aromaa, Maiju-Riina Huttunen, Maksim Pavlenko, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Sinikka Salminen, Tatu Siivonen ja Jarkko Tiainen.

Olemme varanneet 25 lippua Kahvi mustana -näytelmään lauantaina 10.11.2018 klo 13.00. Seuran jäsenten avecit ovat tervetulleita mukaan.

Lipun hinta on ryhmäalennuksen jälkeen kaikille 28,00 euroa. Sitovat ilmoittautumiset seuran sihteeripostiin sihteeri[at]dekkariseura.fi viimeistään keskiviikkona 3.10.2018. Laita ilmoittautumisviestiin nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, lippujen määrä ja halukkuutesi yhteisruokailuun esityksen jälkeen. Saat vahvistusviestin ja maksuohjeen. Yhteismatkaa ei ole järjestetty. Teatterin osoite on Keinusaarentie 1, 3.krs., Hämeenlinna

Ilmoita dekkariaiheinen tapahtumasi tapahtumakalenteriimme

Dekkariseura julkaisee kotisivuillaan tapahtumakalenteria, johon kootaan kirjoihin ja erityisesti rikos- ja jännityskirjallisuuteen liittyviä tapahtumia kautta Suomen.

Lähetä tapahtumasi tiedot (nimi, ajankohta ja paikka, lyhyt kuvaus, järjestäjän yhteystieto sekä tieto siitä, onko tapahtuma maksullinen vai maksuton) osoitteeseen: uutiset(at)dekkariseura.fi.

Alan tapahtumia voidaan nostaa esille myös Dekkariseuran Facebook-profiilissa.

Lasiavain-palkinto Camilla Grebelle

Vuoden 2018 Lasiavaimen saajaksi on valittu ruotsalainen Camilla Grebe romaanilla Husdjuret. Kirja on ilmestynyt tänä vuonna suomeksi nimellä Lemmikki. Sen suomentaja on Sari Kumpulainen ja kustantaja Gummerus.

Suomesta ehdokkaana oli Mikko Porvalin Veri ei vaikene, joka on voittanut Dekkariseuran Johtolanka-palkinnon vuosi sitten. Kirja on juuri julkaistu Ruotsissa nimellä Blod döljer inget. Käännöksen kustantaja Ruotsissa on Lind & co.

Muita ehdokkaita kilpailussa olivat Elsebeth Egholmin Jeg finder dig altid Tanskasta, Arnaldur Indriðasonin Petsamo Islannista ja Aslak Noren Ulvefellen Norjasta.

Lasiavain-palkinnon jakaa Skandinaviska Kriminalsällskapet (SKS). Suomeen voitto on tullut toistaiseksi yhden kerran, kun vuonna 2007 palkinnon saajaksi valittiin Matti Röngän Ystävät kaukana (Vänner långt borta).

CWA:n Tikari-ehdokkaat julkistettu

The Crime Writers´ Association CWA (UK) on julkistanut vuosittaisen Tikari-shortlistauksensa. Nämä arvostetut rikos- ja jännityskirjallisuuden palkinnot jaetaan joka vuosi kymmenessä eri kategoriassa.

Kansainvälisessä sarjassa ehdokkaana ovat:

• Oliver BottiniZen and the Art of Murder
  • Pierre Lemaître: Three Days and a Life
  • Henning Mankell: After the Fire
  • Jon Michelet: The Frozen Woman
  • Dolores Redondo: Offering to the Storm
  • Fred Vargas: The Accordionist

Katso kaikkien kategorioiden ehdokkaat CWA:n sivuilta >

Tikarien voittajat julkistetaan 25. lokakuuta järjestettävässä Dagger Awards -juhlassa Lontoossa.

Lukupiirit-alasivu nyt Toiminta-valikossa

Toiminta-kohtaan on lisätty uusi alasivu Lukupiireistä. Helsingin ja Jyväskylän lukupiirien kevään aikataulu ja käsiteltävät kirjat löytyvät sieltä. Jos olet kiinnostunut perustamaan dekkarilukupiirin omalle paikkakunnallesi ja olisit valmis toimimaan yhteyshenkilönä, voimme mainostaa käynnistyvää lukupiiriä näillä nettisivuilla sekä Dekkariseuran Facebook-sivulla. Ota yhteyttä puheenjohtajaan.