Tapahtumakalenteri

Ruumiin kulttuuri etsii päätoimittajaa

Ruumiin kulttuuri on arvostettu kulttuurilehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa painettuna. Lehdessä julkaistaan haastatteluja sekä erilaisia artikkeleita rikos- ja jännityskirjallisuudesta, elokuvista ja tvsarjoista. Tärkeä osa lehteä on arvosteluosio Kirjakäräjät.

Päätoimittaja on lehden ainoa toimituksellinen työntekijä. Hän vastaa mm. juttujen ideoinnista, niiden tilaamisesta avustajilta ja toimittamisesta. Sisältöideoinnissa häntäavustaa toimitusneuvostona seuran hallitus.Ulkoasusta vastaa lehden taittaja.

Edellytämme hyvää rikos- ja jännityskirjallisuuden tuntemusta, toimitustaitoja,sujuvaa kielenkäyttöä ja media-alan tuntemusta.

Tarjoamme uskollisen ja asialle omistautuneen lukijakunnan.

Tehtävä on osa-aikainen. Maksamme tehtävästä numerokohtaista, n. 3000 euron palkkaa.

Vapaamuotoiset hakemukset 5.3.2021 mennessä l.korsumaki[at]gmail.com

Lisätiedot: hallituksen pj Leena Korsumäki, p. 040 5361624 (iltaisin),
l.korsumaki[at]gmail.com.

Vuoden johtolanka -palkinto Jyrki Erralle

Vuoden johtolanka -palkinnon on voittanut Jyrki Erra romaanilla Lyijyvalkoinen (Otava 2020).

Parhaana esikoisdekkarina palkittiin Helena Immosen Operaatio Punainen kettu (Docenco, Crime Time 2020).

Ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjalla palkittiin japanilainen Keigi Higashinon romaani Uskollinen naapuri (Punainen Silakka 2020). Sen on japanin kielestä suomentanut Raisa Porrasmaa.

Maaliskuun dekkari-ilta striimataan Kalliosta ilman yleisöä

Paikan päällä Kallion kirjastossa ei toistaiseksi voida järjestää Dekkari-iltoja kirjastojen palvelurajoitusten vuoksi.

Tiistaina 2.3.  järjestetään kuitenkin Dekkari-ilta striimattuna.  Vuoden johtolanka -palkinto ja muut Dekkariseuran vuosittaiset tunnustukset jaetaan 16.2. ja maaliskuun Dekkari-illan vieraaksi ovat tulossa tuore Johtolanka-voittaja  Jyrki Erra sekä vuoden esikoisdekkarin kirjoittaja Helena Immonen.

Striimilinkki myöhemmin täällä sekä  Dekkariseuran Facebook-sivulla.

Dekkariseuran jäsenmaksu 2021

Löydät jäsenmaksun maksamiseen tarvittavat tiedot sähköpostitse lähetetystä jäsenkirjeestä 1/2021. Maksamalla jäsenmaksun eräpäivään mennessä (kuitenkin viimeistään 31.1.2021) varmistat jäsenyytesi jatkumisen ja Ruumiin kulttuuri -lehden katkeamattoman saapumisen postilaatikkoosi. Ykkösnumero postitetaan vain niille jäsenille, jotka ovat maksaneet jäsenmaksun hyvissä ajoin ennen lehden ilmestymistä.

Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi uudet jäsenet! Lisätietoja liittymisestä löydät tältä sivulta.

Dekkariseuralle uusi hallitus

Dekkariseuran keväältä koronavirusepidemian vuoksi syksylle siirretty vuosikokous pidettiin 12.9.

Kokouksessa valittiin seuralle uusi hallitus. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Leena Korsumäki. Hallituksen muut jäsenet ovat Jari Hanski, Aleksi Heikola, Satu Henttonen (uusi), Sonja Hopearuoho, Matti Järvinen, Elo Lammi, Marja Litja-Salminen (uusi) ja Sini Paloheimo.

Järjestäytymiskokouksessaan 23.9. hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajaksi ja jäsenvastaavaksi Matti Järvisen ja sihteeriksi Aleksi Heikolan.

Dekkariaiheisia lukupiirejä

Päivitämme Lukupiirit-sivulle tietoja eri puolella Suomea toimivista lukupiireistä. Tiedot käsiteltävistä dekkareista ilmoitetaan yleensä puolivuosittain.

Ilmoita dekkariaiheinen tapahtumasi tapahtumakalenteriimme

Dekkariseura julkaisee kotisivuillaan tapahtumakalenteria, johon kootaan kirjoihin ja erityisesti rikos- ja jännityskirjallisuuteen liittyviä tapahtumia kautta Suomen.

Lähetä tapahtumasi tiedot (nimi, ajankohta ja paikka, lyhyt kuvaus, järjestäjän yhteystieto sekä tieto siitä, onko tapahtuma maksullinen vai maksuton) osoitteeseen: uutiset(at)dekkariseura.fi.

Alan tapahtumia voidaan nostaa esille myös Dekkariseuran Facebook-profiilissa.