Tapahtumakalenteri

Tervetuloa uudistetuille nettisivuille!

Uudistuksen yhtenä tavoitteena on ollut, että sivut toimivat paremmin myös mobiililaitteissa. Uusien sivujen työstäminen on osittain kesken, sivuilta puuttuvat toistaiseksi esimerkiksi kuvat myyntituotteista ja verkkokauppaosio niiden tilaamiseen. Myös tekstisisältöjen ajantasaistaminen on vielä työn alla. Myyntituotteita koskevat tiedustelut ja tilaukset voi lähettää toistaiseksi osoitteeseen jasenasiat[at]dekkariseura.fi. Pyrimme saamaan tuotekuvat sivuille tammikuussa 2018.

Palaute uudistetuista nettisivuista on tervetullutta. Voit lähettää sitä esim. yllämainittuun jasenasiat-sähköpostiin tai vaikkapa suoraan puheenjohtajalle, jonka yhteystiedot löydät tämän etusivun alareunasta.

Teatteriretki 24.2.2018: Ilkka Remeksen Musta sydän Tampereen teatterissa. Vielä ehtii ilmoittautua

Dekkariseura järjestää jälleen teatteriretken. Kohteena on Ilkka Remeksen sieppausdraama Musta sydän Tampereen teatterissa lauantaina 24.2.2018 klo 14.30. Ohjaus on Tommi Auvisen, lavastus- ja pukusuunnittelu Mikko Saastamoisen ja videosuunnittelu Joonas Tikkasen. Rooleissa esiintyvät Mari Turunen, Tom Lindholm, Matti Hakulinen, Risto Korhonen, Jukka Leisti, Martti Manninen, Kirsimarja Järvinen, Arttu Ratinen, Mari Posti, Elina Rintala ja Pia Piltz. Olemme varanneet 35 lippua näytelmän esitykseen. Seuran jäsenten avecit ovat tervetulleita mukaan. Lipun hinta on ryhmäalennuksen jälkeen kaikille 42 euroa. Sitovat ilmoittautumiset seuran sihteeripostiin sihteeri[at]dekkariseura.fi viimeistään perjantaina 30.12.2017. Laita ilmoittautumisviestiin nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, lippujen määrä ja halukkuutesi yhteisruokailuun esityksen jälkeen. Saat vahvistusviestin ja maksuohjeen. Yhteismatkaa ei ole järjestetty. Taiteilijatapaamisen järjestämisestä neuvotellaan.

Camilla Greben Husdjuret paras ruotsalainen dekkari 2017

Camilla Greben romaani Husdjuret palkittiin marraskuun lopussa vuoden 2017 parhaana ruotsalaisena dekkarina. Teoksessa on päähenkilöinä samoja poliiseja ja profiloija Hanne, joka esiintyy myös Greben aiemmassa kirjassa Älskaren från huvudkontoret (suom. Kun jää pettää alta) Ruotsalaisen dekkaritutkijan Kerstin Bergmanin arvion Husdjuretista voit lukea täältä. Bergmanin mukaan Husdjuret jatkaa ruotsalaisdekkareiden uutta trendiä, jossa tukholmalaispoliisit matkustavat pienelle paikkakunnalle tutkimaan rikosta.

Parhaana käännöskirjana palkittiin Ane Rielin Kåda (tansk. Harpiks). Rielin kirja voitti Lasiavain-palkinnon 2016. Se on suomennettu tänä vuonna nimellä Pihka. Parhaaksi esikoisteokseksi valittiin Niklas Natt och Dagin. Ruotsalaisten dekkaripalkinnot jakaa Svenska Deckarakademin. Yllä mainittujen kategorioiden lisäksi Ruotsissa palkitaan myös paras tietokirja sekä dekkarialan arvokas käännösteko