Tapahtumakalenteri

Ruumiin kulttuuri 1/2020 on ilmestynyt

Vuoden ykkösnumeron pääjutussa Johtolanka-voittaja Arttu Tuominen (lue näyteartikkeli). Toinen iso juttu on Janne Mäkelän kirjoitus kotimaisista rikossarjoista.

Muina juttuina Veit Heinichenin haastattelu, P. D. Jamesin syntymästä 100 vuotta, Fantomas ja Black Mask. Lisäksi monta käräjäarviota ja ikävän monta nekrologia.

Huhtikuun dekkari-ilta 7.4. on peruttu

Suomen hallituksen 16.3.2020 toteaman poikkeusolon ja siihen liittyvien toimenpiteiden mukaisesti yli 10 hengen julkisia tilaisuuksia ei järjestetä ja kirjastot suljetaan näillä näkymin ainakin 13.4. asti.

Tämän vuoksi myös Dekkariseuran Dekkari-ilta 7.4. on peruttu.

Dekkariseuran vuosikokous 28.3. on peruttu ja siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan

Suomen hallitus on 16.3. linjannut poikkeusolojen toimenpiteissään, että julkiset kokoontumiset rajataan 10 henkilöön.

Tämän seurauksena Suomen dekkariseuran hallitus on päättänyt force majeure -syistä peruuttaa 28.3. pidettäväksi sovitun vuosikokouksen.

Vuosikokous pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Nykyinen hallitus luottamushenkilöineen jatkaa siihen asti, kunnes vuosikokous on saatu pidettyä ja uudet luottamushenkilöt valittua.

Pysytelkää kotosalla ja lukekaa dekkareita. Malttia ja terveyttä kaikille!

Kouvolan dekkaripäivät on siirretty syksyyn

Kouvolan kirjasto on päättänyt siirtää Kouvolan XXIV Dekkaripäivät syksyyn. Näillä näkymin päivät pidetään pe-la 9.-10.10.2020 Kouvolan kirjastossa.

Nykyinen phjelma päivitettyine päivämäärineen täällä.

Järjestäjät tiedottavat, että pääsiäisen jälkeen selvinnee, onko ohjelmaan tulossa muutoksia ajankohdan muuttumiset vuoksi

Vuoden johtolanka -palkinto Arttu Tuomiselle

VUODEN JOHTOLANKA -PALKINTO 2020

Suomen dekkariseura myöntää Vuoden johtolanka -palkinnon Arttu Tuomiselle romaanista
Verivelka (kustantaja WSOY 2019).

VUODEN ESIKOISDEKKARI -KUNNIAKIRJA 2020

Suomen dekkariseura myöntää Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjan Pekka Hyytille romaanista Tummat pilvet eilisen (Myllylahti 2019).

ULKOMAISEN JÄNNITYSKIRJALLISUUDEN KUNNIAKIRJA

Suomen dekkariseura ry:n Ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja 2020 myönnetään brittiläiselle Belinda Bauerille hänen suomennetusta tuotannostaan.
Lämpimät onnittelut voittajille!
Dekkariseuran jäsenmaksu 2020

Löydät jäsenmaksun maksamiseen tarvittavat tiedot sähköpostitse lähetetystä jäsenkirjeestä 1/2020. Maksamalla jäsenmaksun eräpäivään mennessä (kuitenkin viimeistään 31.1.2020) varmistat jäsenyytesi jatkumisen ja Ruumiin kulttuuri -lehden katkeamattoman saapumisen postilaatikkoosi. Ykkösnumero postitetaan vain niille jäsenille, jotka ovat maksaneet jäsenmaksun hyvissä ajoin ennen lehden ilmestymistä.

Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi uudet jäsenet! Lisätietoja liittymisestä löydät tältä sivulta.

Valtakunnallinen rikosnovellikilpailu käyntiin

Ensi kesänä viidettä kertaa järjestettävä Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus julistaa 9.1.2020 lähtien avatuksi valtakunnallisen rikosaiheisen novellikirjoituskilpailun, jonka aiheena on ”Perhe on pahin”. Novelli voi perustua tositapahtumiin tai olla kokonaan fiktiivinen.

Kilpailu on kaikille avoin. Aiemmin julkaisemattomien kilpailutekstien kieli on suomi ja mitta enimmillään kahdeksan (8) A4-liuskaa. Tekstit voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen varkausbrott(at)gmail.com tai postitse osoitteeseen Warkauden Klubi, Ahlströminkatu 13, 78250 Varkaus. Tarkempaa tietoa saa 9.1.2020 lähtien nettiosoitteesta www.brott.fi

Paikallinen raati seuloo kilpailuun tulleista teksteistä parhaat, joista ylituomarina toimiva pitkäaikainen Mauri Sariola -seuran hallituksen jäsen, kirjailija-toimittaja Raimo Jokisalmi valitsee voittajan.

Rikosnovellikirjoituskilpailun pääpalkinto on 1.000 euroa. Novellikilpailun voittaja julkistetaan Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus -iltagaalan yhteydessä lauantaina 1.8.2020 Warkauden Klubilla. Kaikki sääntöjen edellyttämällä tavalla kilpailuun osallistuneet palkitaan kirjapalkinnolla, jonka voi halutessaan noutaa viikonlopun aikana Warkauden Klubilta.

Dekkari-illat Kallion kirjastossa

4.2. vieraana Max Manner
11.2. vieraana Vuoden johtolanka -voittaja. Huom! Alkaa klo 18.00
3.3. vieraana paras esikoisdekkaristi
7.4. vieraana Juri Nummelin ja aiheena suomalaisen kauhukirjallisuuden historia Kuoleman usvaa ja pimeyttä
5.5. ohjelma vahvistamatta

Dekkari-illat alkavat klo 17.30 ja ne pidetään Kallion kirjaston Dekkarikirjasto-tilassa tai poikkeustapauksissa kirjaston kupolisalissa.

Tervetuloa!

Ruumiin kulttuurin ilmestymisviikot ja mediakortti 2020

Dekkariseuran jäsenlehti Ruumiin kulttuurin ilmestymisviikot ovat 14, 25, 42 ja 51.

Löydät tästä lehden mediakortin.

Ruumiin kulttuuri on ainutlaatuinen julkaisu, joka käsittelee dekkarikulttuurin kaikkia osa-alueita. Käräjät-osastossa arvioidaan uusia rikos- ja jännityskirjoja, tietoteoksia, elokuvia ja teatteriesityksiä. Etenkin suomeksi ilmestyvät kirjauutuudet pyritään käsittelemään lehdessä kattavasti: nykyään vuosittain julkaistaan noin 200 kirja-arvostelua. Lehdessä on myös kirjailijahaastatteluja, asiantuntijoiden esseitä ja tietenkin runsaasti tuoreita dekkarialan uutisia. 10 minun mieleeni -palstalla dekkarien ystävät eri aloilta esittelevät murhaavia kirjasuosikkejaan.

Dekkariaiheisia lukupiirejä

Päivitämme Lukupiirit-sivulle tietoja eri puolella Suomea toimivista lukupiireistä. Tiedot käsiteltävistä dekkareista ilmoitetaan yleensä puolivuosittain.

Ilmoita dekkariaiheinen tapahtumasi tapahtumakalenteriimme

Dekkariseura julkaisee kotisivuillaan tapahtumakalenteria, johon kootaan kirjoihin ja erityisesti rikos- ja jännityskirjallisuuteen liittyviä tapahtumia kautta Suomen.

Lähetä tapahtumasi tiedot (nimi, ajankohta ja paikka, lyhyt kuvaus, järjestäjän yhteystieto sekä tieto siitä, onko tapahtuma maksullinen vai maksuton) osoitteeseen: uutiset(at)dekkariseura.fi.

Alan tapahtumia voidaan nostaa esille myös Dekkariseuran Facebook-profiilissa.