« All Tapahtumat

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Sotarikosseminaari Warkauden klubilla

elokuu 1

Sotarikosseminaari 1.8.2020 Warkauden klubilla

Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus järjestetään heinä-elokuun vaihteessa jo viidennen kerran ja tapausta juhlistetaan äärettömän ajankohtaisella ”Sotarikokset – niiden uhrit ja todistajat” – seminaarilla. Osanottajiksi on lupautunut merkittävä joukko asiantuntijoita niin yhteiskunnan huipulta kuin aiheeseen liittyvän asemansa ja asiantuntemuksensa osalta. Myös ilmiöstä kirjoittaneet kirjailijat ovat vahvasti mukana.

Keskustelussa pyritään nostamaan esiin erityisesti viattomien sodan ja sotarikosten uhrien kuten naisten ja lasten asemaa, pakolaisten riistoa ja kaltoin kohtelua ja yhteiskunnan rajallisia mahdollisuuksia torjua tai lievittää sotarikoksia vallitsevassa geopoliittisessa tilanteessa.

• Paneelikeskustelun avauspuheenvuoro: presidentti Tarja Halonen
  • Kenttäkokemusasiantuntija: Professori Helena Ranta
  • Avustusorganisatoorinen kokemusasiantuntija: SPR puheenjohtaja Pertti Torstila
  • Kenttäkokemus- ja näkemysasiantuntija: ulkomaantoimittaja Antti Kuronen, YLE
  • Historiallinen perspektiivi (mm. Itä-Karjala): res. kapteeni Seppo Simola
  • Kenttäkokemusasiantuntija (YK:n rooli): res. majuri, kirjailija: Ville Kaarnakari
  • Sodanaikaiset kotirintaman rikokset, historiallinen perspektiivi: kirjailija Mikko Ylikangas
  • Sodanaikaiset rikokset, historiallinen perspektiivi (2. maailmansota): kirjailija Marcus Wallén (Expressen, ex HBL)
  • Sotarikosten filosofia, teoria ja käytäntö: historioitsija Teemu Keskisarja Jokaiselle osanottajalle on varattu oma puheenvuoro ennen yleiskeskustelua.

Lisätietoja. https://www.brott.fi

page2image1901745744