Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Komisario Palmun erehdys (Seinäjoen kaupunginteatteri)

tammikuu 25

Komisario Palmun erehdys Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä
25.1. – 9.5.2020
Liput 32 e (opisk. -50%)

Komisario Palmun erehdys. Eino Heiskanen (vas.), Esa Ahonen ja Jani Johansson.
Kuva harjoituksista: Jukka KontkanenSeinäjoen kaupunginteatteri.

Suomalaisten rakastama klassikko Komisario Palmun erehdys nähdään Seinäjoen kaupunginteatterissa kevätkaudella 2020. Ohjaaja Panu Raipialupaa viihteellisen ja intensiivisen jännärikomedian, jossa näyttelijät pääsevät näyttämään parastaan.

Komisario Palmun roolin tekee Esa Ahonen ja hänen alaisiaan näyttelevät Kokin roolissa Jani Johansson ja Virtana Eino Heiskanen. Jotkut ulkoiset ominaisuudet myötäilevät Matti Kassilan vuonna 1960 ohjaaman elokuvan hahmoja, mutta Raipia ei pyri taikomaan näytelmään Joel Rinnettä, Leo Jokelaa tai Matti Raninia. Hän haluaa kuitenkin, että teatterikokemus on yleisölle vaivaton.

– Lopputuloksen pitää olla sellainen, joka yleisön on helppo ostaa. Palmu on tässä näytelmäversiossakin vanha äreä mies. Kokki ja Virta ovat hänen apulaisetsiviään, toinen on pidempi kuin toinen, kuten elokuvassa. Muuta yhteistä henkilöhahmoilla ei tarvitse olla.

Näytelmä tehdään epookkiin 1930-luvun lopulle. Eletään romanttista aikaa, jolloin miehet eivät milloinkaan olleet huoneessa ilman pikkutakkia naisen läsnä ollessa. Talvisodan syttymisen kynnyksellä ihmisillä oli vielä varallisuutta, joka näkyy. Paikalla on rikasta Rygseckin sukua ja näyttämökuvaa voi luonnehtia erittäin hienoksi. Lavastussuunnittelija Kati Lamppu on luonut Bruno Rygseckille mystisen herraskaisen kodin, jonka teemana on Haureuden temppeli.

Komisario Palmu on ilmiö, koska tarinat ovat niin kiinnostavia.
– Lähtökohtana on yksi taitavimmista kirjailijoista, monen suomalaisen mielestä taitavin. Hyvä näytelmä perustuu hyvään tarinaan. Yleisön pitää ajatella lopussa, että nytkö tämä jo loppui.

Lue lisää näytelmästä ja tekijöistä

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
tammikuu 25
Kotisivu:
https://seinajoenkaupunginteatteri.fi/ohjelmisto/komisario-palmun-erehdys/