« All Tapahtumat

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Esikoisdekkaristit Marja Aarnipuro ja Janne Mäkelä Kallion maaliskuun dekkari-illassa

maaliskuu 6 • 17.30 - 19.30

Suomen dekkariseuran järjestämät dekkari-illat joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina palaavat jälleen tuttuun paikkaansa Helsingin Kallion kirjastoon.

Maaliskuun illassa keskustellaan siitä, millainen prosessi on ollut esikoisdekkarin kirjoittaminen. Vieraina on kaksi ensimmäisen rikosromaaninsa julkaissutta dekkaristia, Marja Aarnipuro ja Janne Mäkelä. Heitä haastattelee Ruumiin kulttuurin päätoimittaja Keijo Kettunen.

Apu-lehden päätoimittajana työskentelevältä Marja Aarnipurolta ilmestyi viime vuonna CrimeTimen kustantamana esikoisdekkari Maakellarin salaisuus, jossa toimittaja Kaarina Riikonen joutuu vastentahtoisesti keskelle murhatutkimuksia. Kirja aloitti Riikosen vaiheista kertovan dekkarisarjan, jonka toinen teos Ikäneidon testamentti on ilmestymässä loppukeväästä 2018.

Kulttuurihistorian tutkija ja dekkarientusiasti Janne Mäkelä debytoi rikoskirjailijana romaanilla Juoksu aikaa vastaan, joka ilmestyi Gummeruksen kustantamana tammikuussa. Sekä paikassa että ajassa vauhdikkaasti liikkuvan tarinan päähenkilö on yksityisetsiväksi ryhtynyt entinen huippu-urheilija Boy Elävä, joka saa upporikkaalta liikemieheltä tehtäväkseen etsiä hänen vuosia sitten kadonneen poikansa.

Dekkari-ilta järjestetään Kallion kirjaston (Viides linja 11) kellarikerroksen dekkarikirjastossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Tarkemmat tiedot