« All Tapahtumat

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Dekkarilauantai 27.10.2018

lokakuu 27

Dekkarilauantai pidetään Helsingin kirjamessujen Punavuori-lavalla, jonka vieressä on Suomen dekkariseuran osasto (kartalla 7t121). Ohjelmassa on jälleen paljon mielenkiintoista asiaa dekkarien maailmasta. Päivän päätteeksi lavalle nousee palkittu brittikirjailija Ann Cleeves kertomaan kahdesta suositusta kirjasarjastaan otsikolla Vera Stanhope ja Jimmy PerezLauantai kannattaa siis omistaa jännitykselle ja rikoksille!

Tervetuloa Dekkarilauantaihin!

Päivän ohjelma:

10.30 Matti Laine (Bazar), Kimmo Miettinen (Like), Ari Räty (Tammi)
AMMATTINA RIKOS
Ruumiin kulttuurin päätoimittaja Keijo Kettunen haastattelee kirjailijoita, joiden teoksissa alamaailma on keskeisessä roolissa.

11.00 Mikko Porvali (Atena), Christian Rönnbacka (CrimeTime)
POLIISI HOITAA HOMMAN
Leena Korsumäki keskustelee poliisitaustaisten kirjailijoiden kanssa, kuinka luodaan uskottava poliisipäähenkilö.

11.30 Pertti Laine (Myllylahti), Arttu Tuominen (Myllylahti)
SARJAMURHAAJAN SALAT
Marlene Weckin vetämässä paneelissa keskustellaan kirjoista, joissa on sarjamurhaajia.

12.00 Markus Falk (Otava)
TRILLERI KOUKUTTAA
Mitkä ovat vetävän kansainvälisen trillerin ainekset? Sitä pohditaan Aleksi Heikolan vetämässä paneelissa.

12.30 Reijo Mäki (Otava)
KADONNUTTA TAITEILIJAA ETSIMÄSSÄ
Uusimmassa Jussi Vares -kirjassa sukelletaan taidemaailmaan. Matti Järvinen haastattelee kirjailijaa.

13.00 Tuire Malmstedt (Myllylahti), Liina Putkonen (Johnny Kniga)
LAPSI UHRINA
Paneelissa keskustellaan Matti Järvisen johdolla kirjoista, joissa lapsi joutuu rikoksen uhriksi.

13.30 Anu Patrakka (Myllylahti) ja Vera Vala (Gummerus)
ULKOPUOLISUUS HAASTAA
Eeva Vuortama keskustelee kirjailijoiden kanssa, miten tärkeää on kuulua johonkin, vaikkapa uskonnolliseen ryhmään, vaikka seuraukset voivat olla kohtalokkaat.

14.00 Timo Sandberg (Karisto)
RIKOS 1930-LUVUN LAHDESSA
Jari Hanski haastattelee kirjailijaa historiallisen dekkarisarjan neljännestä osasta.

14.30 Kari Häkämies (Teos), Kirsi Merimaa (Myllylahti)
VALTA TURMELEE
Poliittisessa valtapelissä ihminen alentuu ja moraali on koetuksella. Sini Paloheimo haastattelee kirjailijoita.

15.00 Eppu Nuotio (Bazar), Timo Saarto (Karisto), Pirkko Soininen (Bazar)
MURHA AIKOJEN TAKAA
Sirkku Nyströmin vetämän paneelin kirjailijat ammentavat aineksia menneisyydestä.

15.30 Outi Pakkanen (Otava)
KANSANEDUSTAJAN SALAISUUDET
Eeva Vuortama haastattelee kirjailijaa Anna Laine -sarjan uudesta osasta, jossa selvitään kansanedustajan menneisyyttä ja salaisuuksia.

16.00 Mari Pyy (Into), Anniina Tarasova (Gummerus), Heikki Valkama (Tammi)
MURHA MAAILMALLA
Essi Mannerin vetämässä paneelissa keskustellaan kirjoista, jotka sijoittuvat Suomen ulkopuolelle.

16.30 Marko Kilpi (CrimeTime), Antti Tuomainen (Like)
DEKKARIN ARKKITEHDIT
Mitkä ovat toimivan dekkarin ainekset? Sitä kysyy Kirsi Hietanen kokeneilta dekkarikirjailijoilta.

17.00 J. P. Koskinen (Like), Jarkko Sipilä (CrimeTime)
JÄNNITYKSEN TAITAJAT
Elo Lammi haastattelee kirjailijoita siitä, miten he saavat kirjoihin jännitystä.

17.30 Ann Cleeves (Karisto)
VERA STANHOPE JA JIMMY PEREZ
Leena Korsumäki keskustelee kirjailijan kanssa englanniksi kahdesta suositusta dekkarisarjasta.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä: