Dekkariseura

Suomen dekkariseura ry on kaikille rikoskirjallisuuden ja dekkarikulttuurin harrastajille avoin yhdistys.

Seuran jäsenistöön kuuluu niin ahkeria lukijoita kuin kirjailijoitakin ympäri Suomea. Dekkariseura rahoittaa toimintaansa jäsenmaksuin, kulttuurilehtituella, projektirahoituksella ja Dekkariseuran omien tuotteiden myynnillä. Kaikki varat käytetään jäsenistön hyväksi, eikä yhdistys tavoittele voittoa.

Dekkariseuran toimintaa koordinoi hallitus, joka valitaan keväisin vuosikokouksessa. Uudet aktiivijäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan seuran toimintaan. Ilmoittautua voi vaikkapa seuran sihteerille.

Dekkariseuran neljä kertaa vuodessa ilmestyvä julkaisu Ruumiin kulttuuri -lehti kuuluu kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liittoon Kultti ry:een.

Suomen dekkariseuran aikaisemman logon oli suunnitellut Jyrki Vuori vuonna 1984. Logon tunnushahmo on kirjailija Mika Waltarin dekkareiden päähenkilö komisario Palmu, jota Matti Kassilan ohjaamissa elokuvissa esitti näyttelijä Joel Rinne.