Helsingin Messukeskuksessa kävi tänä vuonna todellinen vilske, sillä Kirjamessut vetivät paikalle ennätysyleisön –  jopa 85 600 kävijää. Myös Dekkariseuran järjestämä Dekkarilauantai houkutteli Punavuori-lavan katsomoon runsaasti rikos- ja jännityskirjallisuuden ystäviä.

Katso  kuvagalleriasta tunnelmia Dekkariseuran järjestämästä ohjelmasta. Gallerian jälkeen löydät tarkat tiedot haastateltavista ja haastattelujen aiheista.

Nähdään Kirjamessuilla jälleen ensi vuonna!

Dekkarilauantain 27.10.2018 ohjelma

10.30 Matti Laine (Bazar), Kimmo Miettinen (Like), Ari Räty (Tammi)
AMMATTINA RIKOS
Ruumiin kulttuurin päätoimittaja Keijo Kettunen haastatteli kirjailijoita, joiden teoksissa alamaailma on keskeisessä roolissa.

11.00 Mikko Porvali (Atena), Christian Rönnbacka (CrimeTime)
POLIISI HOITAA HOMMAN
Leena Korsumäki keskusteli poliisitaustaisten kirjailijoiden kanssa, kuinka luodaan uskottava poliisipäähenkilö.

11.30 Pertti Laine (Myllylahti), Arttu Tuominen (Myllylahti)
SARJAMURHAAJAN SALAT
Marlene Weckin vetämässä paneelissa keskusteltiin kirjoista, joissa on sarjamurhaajia.

12.00 Markus Falk (Otava)
TRILLERI KOUKUTTAA
Mitkä ovat vetävän kansainvälisen trillerin ainekset? Sitä pohdittiin Aleksi Heikolan vetämässä paneelissa.

12.30 Reijo Mäki (Otava)
KADONNUTTA TAITEILIJAA ETSIMÄSSÄ
Uusimmassa Jussi Vares -kirjassa sukelletaan taidemaailmaan. Matti Järvinen haastatteli kirjailijaa.

13.00 Tuire Malmstedt (Myllylahti), Liina Putkonen (Johnny Kniga)
LAPSI UHRINA
Paneelissa keskusteltiin Matti Järvisen johdolla kirjoista, joissa lapsi joutuu rikoksen uhriksi.

13.30 Anu Patrakka (Myllylahti) ja Vera Vala (Gummerus)
ULKOPUOLISUUS HAASTAA
Eeva Vuortama keskusteli kirjailijoiden kanssa, miten tärkeää on kuulua johonkin, vaikkapa uskonnolliseen ryhmään, vaikka seuraukset voivat olla kohtalokkaat.

14.00 Timo Sandberg (Karisto)
RIKOS 1930-LUVUN LAHDESSA
Jari Hanski haastatteli kirjailijaa historiallisen dekkarisarjan neljännestä osasta.

14.30 Kari Häkämies (Teos), Kirsi Merimaa (Myllylahti)
VALTA TURMELEE
Poliittisessa valtapelissä ihminen alentuu ja moraali on koetuksella. Sini Paloheimo haastatteli kirjailijoita.

15.00 Eppu Nuotio (Bazar), Timo Saarto (Karisto), Pirkko Soininen (Bazar)
MURHA AIKOJEN TAKAA
Sirkku Nyströmin vetämän paneelin kirjailijat ammentavat aineksia menneisyydestä.

15.30 Outi Pakkanen (Otava)
KANSANEDUSTAJAN SALAISUUDET
Eeva Vuortama haastatteli kirjailijaa Anna Laine -sarjan uudesta osasta, jossa selvitään kansanedustajan menneisyyttä ja salaisuuksia.

16.00 Mari Pyy (Into), Anniina Tarasova (Gummerus), Heikki Valkama (Tammi)
MURHA MAAILMALLA
Essi Mannerin vetämässä paneelissa keskusteltiin kirjoista, jotka sijoittuvat Suomen ulkopuolelle.

16.30 Marko Kilpi (CrimeTime), Antti Tuomainen (Like)
DEKKARIN ARKKITEHDIT
Mitkä ovat toimivan dekkarin ainekset? Sitä kysyi Kirsi Hietanen kokeneilta dekkarikirjailijoilta.

17.00 J. P. Koskinen (Like), Jarkko Sipilä (CrimeTime)
JÄNNITYKSEN TAITAJAT
Elo Lammi haastatteli kirjailijoita siitä, miten he saavat kirjoihin jännitystä.

17.30 Ann Cleeves (Karisto)
VERA STANHOPE JA JIMMY PEREZ
Leena Korsumäki keskusteli kirjailijan kanssa englanniksi kahdesta suositusta dekkarisarjasta.