Lauantaiaamun ensimmäisessä paneelissa matkattiin Murha-Suomen eri paikkakunnille. Leena-Kaisa Laakson (vas.) vetämässä keskustelussa olivat mukana kirjailijat Jaana Lehtiö, Sebastian Lindell ja Timo Sandberg.

Rikosromaanien yksityisetsiviä ja heidän toimintatapojaan olivat Matti Järvisen (vas.) johdolla puimassa JP Koskinen, Mixu Lauronen ja Markku Ropponen.

Psykologisen jännityksen syövereihin sukellettiin Sirkku Nyströmin (vas.) johtamassa paneelissa otsikolla Mielen tummia varjoja. Lavalla kirjailijat Annika Eronen, Anneli Poukka, Ari Räty ja Pauliina Susi.

Kirjailija Matti Laineella ja Dekkariseuran hallituksen jäsenellä Sini Paloheimolla oli hauskaa seuran esittelypisteellä.

Dekkarien ruumiinavaus -paneelissa kirjailijat Marja Aarnipuro (toinen vas.), Taina Haahti, Jari Järvelä ja Marjut Pettersson pohtivat rikosromaanien rakenteen kysymyksiä. Haastattelijana oli Tiina Torppa (vas.).

Rikos- ja jännityskirjoissa pengotaan usein päivänvaloon menneisyyden kätkettyjä salaisuuksia, paljastetaan luurankoja kaapeista. Juha Roiha (vas.) veti keskustelua, jossa omien teostensa synkkiä salaisuuksia esittelivät Eva Frantz, Tuija Lehtinen, Maarit Nurmi ja Harri Nykänen.

Huumori sopii hyvin murhien mausteeksi, todettiin yksimielisesti Elo Lammin (vas.) johtamassa iltapäiväpaneelissa. Dekkarien hauskoja ja hirtehisiä puolia olivat fundeeraamassa kirjailijat Tapani Bagge, Jussi Lehmusvesi, Jasu Rinneoja ja Antti Tuomain